Ordningsregler

Ordningsregler

(Vett & Etikett)

Du har fått förtroendet att träna på detta gym med ett eget nyckelkort och kan därmed träna vilka tider du vill. Med detta förtroende kommer vissa regler som du måste följa, annars kommer ditt kort att spärras och du blir utesluten från gymmet. Har du missbrukat förtroendet och fått kortet spärrat beslutar IKO Fritids styrelse om du får komma tillbaka.


Alla vill vi trivas och ha det trevligt på gymmet. Använd ditt sunda förnuft. Respektera dina medtränande och håll en rimlig ljudnivå.


Ordning & reda: Se till att det alltid ser rent och snyggt ut efter dig. Lägg, häng eller ställ tillbaka vikter, handtag, hantlar, skivstänger, bänkar, mattor och bollar på avsedd plats direkt efter användandet!

Observera att alla måste hjälpas åt att ställa i ordning redskapen, även efter dem som inte har skött sig. 


Använd rena kläder


Skador: Har något gått sönder? Anmäl detta till någon av de ansvariga.


Aktsamhet: Värna om lokal och maskiner, du blir ersättningsskyldig för skador du orsakat genom ovarsamhet.


Rena redskap: Torka av redskap med fuktig trasa om du svettat ner dem.Sist ut: Du som är sist ut från gymmet ska kontrollera att allt är OK. Du ansvarar för att alla ljus är släckta, även i omklädningsrummen, stereon avstängd och att alla fönster är stängda. Se till att dörren går i lås efter dig.


Släpp inte in någon du inte känner, som inte är medlem, inte har betalat avgiften eller är avstängd. Du blir personligt ansvarig för dem du släpper in.


Inte låna ut kortet: Du får inte låna ut ditt kort, men om du har tillåtelse från någon i styrelsen kan du ta med en kompis som vill provträna.


Endast medlemmar: Du får inte vistas på gymmet om du inte betalat avgiften.


Åldersgräns: Året man fyller 16 år

 

Ingen lek: Endast de som tränar får vistas i lokalen.